Fijn!

Het Boek

FIJN!

"Een boek boordevol ideeën om de fijne motoriek te stimuleren"

Het boek FIJN! is geschreven voor leerkrachten van groep 1, 2 en 3 in het basisonderwijs. Je herkent vast een aantal kinderen in je klas die moeite hebben met de fijne motoriek. Het lukt ze maar niet om hun knutselwerkje op tijd af te maken. De kleurplaat voor moederdag is met grote krassen ingekleurd. Het schrijfwerk is onleesbaar. En bij het omkleden voor gym zijn ze altijd als laatste klaar.

Vaak zijn de materialen om de fijne motoriek te ontwikkelen wel op school aanwezig of makkelijk te krijgen.

  • Maar hoe pas je dit gevarieerd en doelbewust toe in de klas?
  • Waar let je op bij de fijne motoriek?
  • Wat kun je doen als een kind een vreemde pengreep heeft?
  • Of veel moeite met knippen?


Daar wordt in het boek FIJN! aandacht aan besteed.

het-boek-fijn

Deel 1

Het eerste deel van dit boek geeft jou de theoretische kennis en kunde om gericht activiteiten in te zetten die aansluiten bij de ontwikkeling van de fijne motoriek bij juist die ene leerling. In dit eerste deel beschrijven we de normale ontwikkeling en geven voorbeelden van wat je ziet in de klas als een kind niet goed mee kan komen. We geven daarbij ook adviezen om de ontwikkeling te stimuleren.

Het tweede deel van dit boek staat boordevol leuke ideeën om kinderen te stimuleren in het ontwikkelen van hun fijne motoriek. Dit heel praktisch met materialen die toch al bij jou in de klas staan of voor de hand liggend zijn. We willen je vooral uitnodigen en inspireren om zelf creatief te zijn in het aanbieden van activiteiten om jouw leerlingen te ondersteunen in dit proces, waarbij plezier een belangrijk gegeven is.

FIJN! geeft je informatie en praktische tips om zelf creatief mee verder te gaan!

Deel 2

het-boek-fijn

Het Boek FIJN! bestellen?

Prijs €34,95

Inclusief verzending binnen Nederland.
Wil je dit boek vanuit België of Duitsland bestellen? Er wordt dan 5 euro extra verzendkosten gerekend.

lees de eerste pagina's