Wie wij zijn ...

Over Ons

Onze Missie!

Steeds meer kinderen in Nederland hebben moeite met de fijne motoriek. Dit belemmert hen in de ontwikkeling van hun zelfredzaamheid, spel, kleutervaardigheden, schrijven en uiteindelijk ook bij spellen en lezen.
Wij willen veel meer kinderen bereiken en hen stimuleren in de ontwikkeling van de fijne motoriek en het schrijven. Daarom hebben we onze krachten gebundeld in StapDoor!

Onze missie is om leerkrachten, ouders en therapeuten handvatten, concrete ideeën en kennis te bieden, zodat zij kinderen spelenderwijs kunnen ondersteunen in het zo optimaal mogelijk ontwikkelen van de fijne motoriek en het schrijven.

En dat vinden wij

FIJN!

Wie zijn wij?

Wij zijn Dorien en Kirsten. In ons dagelijks werk als kinderergotherapeut merken we dat er steeds meer kinderen zijn die moeite hebben met hun fijne motoriek.

Hierdoor worden ze belemmerd in allerlei dagelijkse handelingen zoals knippen, schrijven en de zelfredzaamheid. Kinderen hebben daar last van.

We ontdekten dat wij allebei de passie delen om deze kinderen verder te helpen. En hoe kan dat beter dan via de mensen die ze dagelijks zien en begeleiden?

Wij willen onze kennis en ideeën graag met hen delen zodat zij met die kunde en inspiratie deze kinderen verder kunnen helpen. En dat doen we met StapDoor!

Ik ben ...

Mijn naam is Kirsten de Zwart. Samen met mijn zoon en vriend woon ik in Hoorn. Na mijn studie ergotherapie ben ik mij verder gaan specialiseren als orthopedagoog en later als cognitief gedragstherapeut. Een aantal jaar heb ik met veel plezier bij verschillende instellingen als ergotherapeut en gedragsdeskundige gewerkt.

In 2006 was het tijd voor mij om mijn eigen praktijk op te zetten in Amsterdam, Kinderpraktijk Op Stap. Hier hebben we inmiddels een geweldig en enthousiast team waar ik erg trots op ben. Ik vind het ontzettend inspirerend en leuk om met kinderen en hun ouders en leerkrachten te werken.

Maar ik zou nog zoveel meer willen betekenen voor de kinderen, ouders en leerkrachten waarmee we werken. Samen met Dorien hoop ik dit te doen door onze ideeën, passie en kennis te delen waardoor we met elkaar het mooiste uit de kinderen kunnen halen.

Ik ben ...

Mijn naam is Dorien Kikkert. Samen met mijn vriend, twee kinderen en onze hond woon ik in Haarlem. In mijn vrije tijd ga ik graag naar Texel, want daar liggen mijn roots. Het strand is de plek waar ik mij het liefst bevindt en mijn hoofd even leeg kan maken.

Na mijn studie kon ik meteen aan de slag bij Revalidatiecentrum Heliomare op de afdeling kinderrevalidatie. Het kriebelde altijd al om een ‘eigen praktijk’ op te zetten voor kinderergotherapie. In 2009 heb ik deze stap gewaagd in Haarlem – Door Ergotherapie.

Ik zoek steeds meer de verbinding op met Kirsten. Het is erg fijn om kennis en ideeën met elkaar te delen. Met StapDoor ben ik ervan overtuigd dat we een veel groter bereik gaan creëren voor leerkrachten, ouders en kinderen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan ontvang je een keer per maand een mail met daarin het laatste nieuws, blogs en praktische tips over fijne motoriek. Daarnaast houden we je op de hoogte van onze ontwikkelingen.
Ja, dat wil ik wel!

Je privacy is 100% gegarandeerd!

Deze website maakt gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies voor de beste website ervaring. Lees hier meer over in onze Privacy-verklaring